Volledig scherm
Jelte van Putten deed als violist mee aan het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 en geeft nu een zaterdagmiddagconcert in Kampen. © Liesbeth Seppenwoolde

Dronter finalist van Koninklijk Concertgebouw Concours speelt viool in Bovenkerk in Kampen

KAMPEN/DRONTEN - De Dronter finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016, violist Jelte van Putten, geeft zaterdag 6 augustus een zaterdagmiddagconcert in de Bovenkerk in Kampen.

Van Putten speelt onder meer twee delen uit de 2e vioolpartita BWV 1004 van Bach, een Adagio van Mozart en werk van Gluck. Organist Ab Weegenaar, die de zaterdagmiddagconcerten organiseert, begeleidt de violist op het orgel bij Mozart en Gluck. Het optreden begint om 15.00 uur in de kerk aan de Koornmarkt 28. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.