Drumlegende John Engels treedt op in Fermerie

DEVENTER - De bekende trompettist Jan van Duikeren ontmoet zondag 16 oktober de 80-jarige jazz-drumlegende John Engels tijdens een concert in de Fermerie.

De heren presenteren hun nieuwe gezamenlijke album ‘Dear John’ met stukken die speciaal daarvoor geschreven zijn, aangevuld met composities die Engels nog eens op de plaat wilde zetten. Engels ontving in zijn carrière zes Edisons voor zijn platen en speelde met vele bekende artiesten zoals trompettist Chet Baker. Jan van Duikeren is bekend van zijn optredens met onder andere het 'Jazz Orkest van het Concertgebouw' en 'New Cool Collective' en ook hij werkte samen met vele bekende namen zoals Candy Dulfer, Joe Jackson, Diana Ross en Paul Young.

Het concert begint om 15.30 uur aan het Muggeplein 9. Kaarten zijn online te krijgen voor 9 euro (kinderen tot 12 jaar gratis) en 5 euro voor studenten. Meer informatie op www.tasteofjazz.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.