Volledig scherm

Drummers, muziektheater en dansstuk ook op LelySTART in Lelystad te zien

LELYSTAD - De drummers van De Vuilnismannen, de muziektheatervoorstelling De Nachtwacht en het dansstuk De Kleine Astronaut zijn aan het volle programma van LelySTART op zaterdag 17 september toegevoegd.

De Vuilnismannen spelen tijdens de opening van het culturele Lelystadse seizoen de interactieve voorstelling Van Rommel tot Trommel. De musici trommelen op rommel, kliko's komen tot leven en emmers vliegen door de lucht. De Nachtwacht is een theaterstuk van De Kubus. Het is een voorstelling over de nachtwachter van het Rijksmuseum die tijdens zijn laatste rondje een vreemde ontdekking doet. Dansleerlingen van De Kubus laten De Kleine Astronaut zien die is geïnspireerd op films als Interstellar en Gravity. De drummers van De Vuilnismannen staan om 14.00 uur op het hoofdpodium bij het Agora Theater en om 16.00 uur in de theaterzaal van De Kubus. De Nachtwacht is van 13.30 tot 14.00 uur in De Kubus te zien. In het Agora Theater is dansvoorstelling De Kleine Astronaut die om 13.00 uur begint. Toegang tot de voorstellingen is gratis. Meer informatie staat op www.lelystart.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.