Volledig scherm

Dubbelbiografie over Ferdinand en Johanna Bordewijk

DEVENTER - Ferdinand Bordewijk (1884-1965), auteur van klassiekers zoals ‘Bint’ en ‘Karakter’ en zijn vrouw en componiste Johanna Bordewijk staan zondag 16 oktober in de spotlights tijdens Deventer Literair.


Het evenement begint met de filmvertoning van ‘Karakter’ in de Bibliotheek Centrum om 11.00 uur. Om 15.00 uur geeft biografe Elly Kamp een lezing over het echtpaar in de Hereeniging aan de Groote Poot 2. Toen Kamp de dubbelbiografie ‘Ferdinand en Johanna’ maakte, kwam ze erachter dat Johanna een indrukwekkend en veelzijdig oeuvre heeft achtergelaten. Marcel Worms vertolkt deze middag pianomuziek geschreven door Johanna Bordewijk. Niels Klinkenberg, achterneef van Bordewijk, geeft door zijn medewerking een persoonlijke noot aan het programma.

Entree tot de film is gratis. De lezing kost 12,50 euro voor niet-leden en 7,50 euro voor bibliotheekleden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.