Volledig scherm

Duits-Nederlandse Berkelwandeling vanuit Almen

ALMEN - Het tweetalige boek ‘Berkel. Mijn leven als rivier/ Mein Leben als Fluss’ van de Duitse schrijfster Doris Röckinghausen uit Coesfeld vormt zondag 27 november de leidraad van een wandeling langs de Berkel en een bijeenkomst in landhotel De Hoofdige Boer in Almen.

In De Hoofdige Boer vertelt Röckinghausen over haar boek en haar bemoeienissen om de bewoners van het Berkelgebied aan weerszijden van de grens nader tot elkaar te brengen. Heinrich Trill uit Stadtlohn legt een Berkel-statement af, de tijdelijk in Nederland wonende Duitse blokfluitiste Antoinette Oskamp zorgt voor muzikale ondersteuning, evenals het Duitse ensemble Berkelbarock. Vormgeefster Doris Vogt draagt passages voor uit het Berkelboek en dichter/journalist Sander Grootendorst leest onder meer een nieuwe vertaling voor van het gedicht ‘Herdenking’ van A.C.W. Staring, dat te vinden is in het Staringkoepeltje aan de Berkel. Ook is er informatie over het nieuwe, aan dichter en landman Staring gewijde museum STAAL, dat volgend jaar in Almen, vlakbij De Hoofdige Boer, wordt geopend. De wandeling start om 13.30 uur, de bijeenkomst in de Hoofdige Boer om 14.45 uur, entree gratis. Aansluitend: Stamppotbuffet (19.50 euro; aanmelden noodzakelijk). Informatie: hotel@dehoofdigeboer.nl, info@wortart-roeckinghausen.de

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.