Volledig scherm
Eventing Emmeloord 2016 © Peter Dekkers

Duits tintje aan geslaagd Eventing Emmeloord

BANT - Het tweedaagse internationale paardensportevenement "Eventing Emmeloord" is afgesloten met een compleet Duitse overwinning. Christina Hoffman met Finnley R (1 ster) en Vanessa Bölting met Quilotta W (2 ster) wonnen de wedstrijd in het Kuinderbos.

Eventing Emmeloord bestaat uit de onderdelen dressuur, springen en cross-country. Vooral het laatste onderdeel leverde spektakel op voor de duizenden toeschouwers langs het ruim drie kilometer lange parcours. De hindernissen opgebouwd vanuit het thema 'zee' werden als extraatje ook genomen door zeventig hardlopers die meededen aan de 'Horsetacle Run'. Deze allereerste editie werd gewonnen door Nick Ruyter uit Ens die de bijna zeven kilometer aflegde in een tijd van 27.24 minuten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.