Volledig scherm

Duitse soldaten redden honderden Joden

DEVENTER - Oud-Deventenaar Annet Betsalel-Beukers maakte een documentaire over twee Duitse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hielpen honderden Joden te redden.

Eén ervan sneuvelde in 1944 en de ander keerde na de oorlog terug naar Berlijn en groeide uit tot één van de invloedrijkste illustratoren van het Duitse taalgebied. De documentaire ‘Treffpunkt Erasmus’ is donderdag 11 augustus om 20.00 uur te zien in het Etty Hillesum Centrum. Annet Betsalel-Beukers is bij de filmvertoning aanwezig. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.