Duurzame dag bij Stayokay Gorssel

GORSSEL - Stayokay Gorssel biedt bezoekers zaterdag 25 juni inspiratie over duurzaamheid tijdens de Triodos Hart-Hoofddag.


Aanwezigen kunnen rondkijken in de kruidenpluktuin en kennis maken met de composter waarmee eigen compost gemaakt wordt voor de tuin. De activiteit 'WaterSpaarders' heeft als doel korter dan vijf minuten te douchen en zo warm water en energie te besparen.

De hostelketen Stayokay werd onlangs winnaar van de Triodos Hart-Hoofdprijs 2016, als erkenning voor haar bijdrage aan een duurzamere wereld. Behalve de locatie in Gorssel doen ook de locaties in Haarlem en Soest mee aan de Hart-Hoofddag met diverse activiteiten rondom het thema duurzaamheid. Meer informatie op www.stayokay.com/hart-hoofddag.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.