Volledig scherm

Dynamo-Alterno eindigt in 3-1

APELDOORN - De eerste anderhalve set kon Coolen-Alterno het bijbenen tegen Draisma Dynamo, daarna besliste de favoriet de wedstrijd: 3-1 werd het zaterdag in Omnisport tussen de twee Apeldoornse volleybalteams.

Net als een week eerder tegen laagvlieger Zwolle moest Dynamo de eerste set afstaan, het werd 23-25. Met een paar wissels slaagde coach Bas Hellinga erin het tij te keren, via 25-19 en 25-15 werd een voorsprong verkregen en daarna kon Dynamo het duel uitspelen. Het werd 25-18 in de vierde set.

,,In de laatste twee sets hebben we goed volleybal laten zien'', vond Hellinga. Zijn collega-trainer Jeroen Monshouwer van Alterno was niet ontevreden en ook realistisch. ,,Tegen Lycurgus waren we donderdag kansloos, vandaag hebben we weer hard gevochten. Een puntje zou al moeilijk geweest zijn en dit zijn ook niet de wedstrijd waar wij die moeten pakken.''

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.