De volleyballers van Dynamo vieren een punt.
Volledig scherm
De volleyballers van Dynamo vieren een punt. © archieffoto

Dynamo bekert verder, vrouwen Alterno klaar

APELDOORN - Draisma Dynamo heeft zich zoals enigszins verwacht geplaatst voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. De Apeldoorners wonnen zaterdagavond in drie sets bij Arbo Rotterdam: 23-25, 24-26, 13-25.

In de volgende ronde wacht Dynamo opnieuw een 'clash' met Abiant/Lycurgus. De Groningers wonnen met 3-0 van Taurus. In de competitie eindigde het treffen tussen de giganten eerder deze maand in 2-3 voor Lycurgus.

De volleybalsters van Coolen-Alterno zijn reeds uitgebekerd. De achtste finale tegen VC Sneek kende een spannend scoreverloop, maar de Apeldoornsen trokken in de vijfde set aan het kortste eind: 21-25, 25-23, 27-25, 18-25 en 13-15. Eerder had Alterno-coach Ali Moghaddasian het bekertoernooi nog 'de kortste weg naar een prijs' genoemd. Door die ambitie kan nu dus een streep.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.