Volledig scherm
De volleyballers van Dynamo vieren een punt. © archieffoto

Dynamo pakt koppositie in eredivisie

APELDOORN - Er staat in elk geval voor eventjes een Apeldoornse ploeg bovenaan in de eredivisie volleybal bij de mannen. Draisma Dynamo won zaterdagavond - zoals verwacht mocht worden - eenvoudig bij degradatiekandidaat Arbo Rotterdam: 0-3.

Met setstanden 22-25, 19-25 en 14-25 werd het krachtsverschil duidelijk weergegeven. Omdat concurrent Lycurgus niet in actie kwam, de Groningers spelen dit weekeinde Europees volleybal tegen Maaseik, voert Dynamo tijdelijk de ranglijst aan. Het heeft evenveel punten als nummer twee Orion, maar de Apeldoorners wonnen het onderlinge duel van de club uit Doetinchem.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.