Volledig scherm

E-laadpalen blijven tot 2021 in Brummen en Eerbeek

BRUMMEN/EERBEEK - De twee elektrische laadpalen op het Oranje Nassauplein in Eerbeek en op de Burgemeester Dekkerstraat in Brummen blijven in ieder geval tot 1 januari 2021 staan.

Deze e-laadpalen zijn eigendom van EVnet.nl. Dit bedrijf wil het netwerk van laadpalen in de openbare ruimte nog ten minste vijf jaar behouden voor gemeenten, gebruikers en voor onderzoek. De gemeente Brummen steunt dit initiatief en heeft besloten de overeenkomst, die op 1 januari afloopt, met vijf jaar te verlengen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.