Volledig scherm
© Thinkstock

Eefting leidt in KNWU Clubcompetitie

DROGEHAM – Roy Eefting is zaterdag derde geworden in de Ronde van de Kerspelen. De renner uit Apeldoorn heroverde daarmee de leiderstrui in de KNWU Clubcompetitie. Eefting - die Chiel Breukelman (eerste) en Gary Hekman (tweede) voor zich zag eindigden - kampte na afloop met gemengde gevoelens.

‘In de sprint werd ik net voor het ingaan van de laatste bocht wat gehinderd door Hekman. Daardoor kon ik er niet langs. Het is jammer dat ik zo verlies, want wie weet had anders de zege erin gezeten. Maar ik ben wel blij met de leiderstrui.’ Omdat Eefting alles op de Olympische Spelen van Rio zet dit seizoen, was de reeks aanvankelijk geen doel. ‘Ik heb een aantal wedstrijden over geslagen, maar ik rijd na de zomer nog wel in de finalewedstrijd. Als je zo’n trui hebt en je kunt hem verdedigen, laat je dat natuurlijk niet zo gaan.’

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.