Volledig scherm
Zamir uit Albanië ontvangt een voedselpakket © Dorcas

Een extra boodschap voor Oost Europese armen

HEINO - Wie vrijdag 4 en zaterdag 5 november boodschappen doet bij de Boni supermarkt in Heino, kan een boodschapje extra doen voor de allerarmsten in Oekraïne, Moldavië, Albanië en Roemenië.

De actie is onderdeel van de landelijke Dorcas Voedselactie. Voor kwetsbare mensen in Oost-Europese gemeenschappen is een voedselpakket een enorme bemoediging en aanvulling op hun sobere maaltijden. De pakketten maken onderdeel uit van duurzame oplossingen voor de armoedeproblematiek waar Dorcas aan werkt, zoals projecten gericht op het geven van vaktrainingen en verstrekken van microkredieten.

Tijdens de actie delen vrijwilligers voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek met producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten kunnen zo een boodschapje extra doen en deze afgeven aan de vrijwilligers.

www.dorcasvoedselactie.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.