Volledig scherm

Een kijkje in de dierenambulance

KLARENBEEK - Dierenasiel de Kuipershoek van de Dierenbescherming opent op zaterdag 1 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur de deuren voor het publiek.

Bezoekers mogen dan een kijkje nemen achter de schermen van het asiel en van de dierenambulance. Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke katten zitten in de buitenren? Waar bevindt zich het hondenpension? Wat is een quarantaineruimte? Wat gebeurt er in een dierenambulance? Zijn er nog kittens? Het antwoord op al deze vragen wordt duidelijk tijdens een bezoek aan de open dag. Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk lege statiegeldflessen mee te nemen. Met de opbrengst wil het asiel kattenspeeltjes aanschaffen. Asiel de Kuipershoek bevindt zich aan de Kuipersdijk 11 in Klarenbeek.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.