Volledig scherm

Een week vol actie in Zwembad de Tippe

HEINO - Zwembad de Tippe staat van dinsdag tot en met vrijdag in het teken van de Zwemvierdaagse die elke dag van 18.00 tot en met 20.00 uur wordt gezwommen in het openluchtzwembad.

Het zwembad bruist van de activiteit deze week omdat de zwemvierdaagse dit jaar wordt gecombineerd met het jaarlijkse volleybaltoernooi van Heino. Ook worden elke avond diverse spelletjes en demonstraties verzorgd. Deelnemers aan de zwemvierdaagse kunnen zich tot dinsdag 18.00 uur inschrijven en betalen 6 euro. Kinderen tot en met 10 jaar zwemmen elke avond 10 baantjes, oftewel 250 meter en kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen zwemmen 20 baantjes. De snelheid van het zwemmen is niet van belang omdat het geen wedstrijd is. Wel verdienen de zwemmers na vier zwemavonden een felbegeerde medaille als beloning. Een zwemdiploma A is een vereiste voor deelname. Voor de allerkleinste is er een spetterparcours. Meer info op www.hera11.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.