Volledig scherm

Eendaags festival over kunst, de stad en de toekomst in Zwolle

ZWOLLE - Bij hogeschool ArtEZ aan de Rhijnvis Feithlaan 50 in Zwolle wordt donderdag 10 november het eendaagse festival U Staat Hier gehouden. Dit festival gaat over kunst, de stad en de toekomst in Zwolle.

Aanleiding voor dit festival is dat meer dan de helft van de wereldbevolking in steden woont en dat het aantal mensen blijft groeien. Tijdens het festival onderzoeken bezoekers de stad, het (samen)leven daarin en de rol die een kunstenaar in de stad kan spelen. Samen met internationale kunstenaars, vormgevers en wetenschappers wisselen aanwezigen ideeën uit, identificeren zij uitdagingen en worden wellicht zelfs strategieën bedacht voor de toekomst.

Tijdens het festival zijn verschillende activiteiten. Zo worden er van 11.00 tot 16.00 uur workshops en lezingen gehouden. Deelname aan deze workshops kan uitsluitend dor inschrijving via www.studiumgenerale.artez.nl. Hier is eveneens meer informatie te vinden over de verschillende workshops. Het programma van de lezingen is ook op de website te vinden. Het festival wordt om 16.00 uur feestelijk afgesloten met performances, een live talkshow en soep en drankjes.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.