Volledig scherm
J. T. Tiller was niet van de partij in Leeuwarden. Hij kampt met een blessure. © Landstede Basketbal

Eerste nederlaag Landstede Basketbal

Leiden – De ongeslagen status van Landstede Basketbal is verspeeld tijdens de uitwedstrijd in Leiden (78-69). Een verliespartij die volgens coach Herman van den Belt terecht valt te noemen.

De wedstrijd is tot en met de laatste minuten wel spannend. Maar Van den Belt ziet een tegenstander die alles geeft, terwijl zijn team vooral slordig acteert. „In de cruciale fases maken zij de scores wel en geven we bij de rebounds teveel tweede kansen weg.”

Landstede is te afhankelijk van J.T. Tiller, die goed is voor 21 punten. Waar Clayton Vette (22 punten) wel goed meedoet, is het spel van J.T. Yoho (3 punten) eerder kleurloos te noemen. Nick Oudendag laat in het lange mannen-gevecht wel betere cijfers noteren dan concurrent Thomas Koenis, maar Van den Belt vindt de zege voor Leiden verdiend.

De Zwollenaren spelen de komende weken nog twee uitwedstrijden, in Amsterdam en Rotterdam. “Daar moeten we ons herstellen, want dit was ondermaats”, zegt Van den Belt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.