Volledig scherm

Eerste particuliere klimaatactieve voorbeeldtuin in Aa-landen Zwolle

ZWOLLE - In de Zwolse wijk Aa-landen gaat vrijdag 25 november de eerste schop in de grond om van een particuliere tuin een 'klimaatactieve voorbeeldtuin' te maken.

Deze tuin is onderdeel van het project 'Gezond in eigen tuin en huis in de Aa-landen', waarin samen met bewoners wordt gewerkt aan een Klimaatactieve Stad-Aa-landen. In de voorbeeldtuin wordt regenwater dat van het dak afstroomt niet langer in het riool gestort, maar opgevangen in een regenton en geïnfiltreerd in de tuin. Regenwater afkoppelen verkleint het risico op wateroverlast en droogte en levert een kostenbesparing op voor particulier, gemeente en waterschap.

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van het Waterschap Drents Overijsselse Delta en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel. Bij de realisatie van de voorbeeldtuin wordt samengewerkt met Natuur en Milieu Overijssel, De Wildkamp en leerbedrijf Green Projects van AOC De Groene Welle. Het project past in het Gemeentelijk Rioleringsplan 2016-2020, zoals deze afgelopen week door de gemeenteraad van Zwolle is vastgesteld.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.