Volledig scherm

Eerste zomerconcert klokkenspel Lebuïnustoren

DEVENTER - De beiaardiers die vanaf zaterdag 9 juli zeven achtereenvolgende zaterdagen concerten geven in één van de Deventer Stadskerken komen uit allerlei landen zoals België, Noorwegen, Frankrijk en Duitsland.

Dit jaar viert de zogenaamde Brocante Beiaard Zomerserie haar eerste lustrum. Deventer Stadsbeiaardier Jan Willen Achterkamp bijt 9 juli om 17.00 uur de spits af. Om het lustrum extra luister bij te zetten heeft Achterkamp de Deventer componist Frits Grimmelikhuizen gevraagd een compositie te schrijven voor de 17e eeuwse Hemonybeiaard in de Lebuïnustoren. Grimmelikhuizen beweegt zich normaal gesproken op het terrein van electro-acoustische muziek en dit is dan ook de eerste keer dat hij muziek schrijft voor een klokkenspel.

Het laatste zomerconcert is zondag 20 augustus.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.