Volledig scherm

Eindexamenexposities te zien in binnenstad van Zwolle

ZWOLLE - Voor het eerst zijn eindexamenexposities van studenten van het Cibap, ArtEZ en de opleiding Industrieel Product Ontwerp (IPO) van Windesheim gezamenlijk te zien in de binnenstad van Zwolle.

De tentoonstellingen zijn met elkaar verbonden via een kunstroute. Het eindexamenwerk van de studenten van het Cibap is vanaf heden al te zien in museum De Fundatie en Het Langhuis. De werken van ArtEZ zijn vanaf woensdag 29 juni te bewonderen in de Grote Kerk en de examenstukken van Windesheim IPO zijn vanaf 4 juli te bekijken aan de Koestraat 3 in Zwolle.

De expositie is een initiatief van Galerie Het Langhuis. Zij hebben de 'Langhuis Talent Award 2016' gekoppeld aan de eindexamenexposities van de Zwolse scholen. Tijdens de tentoonstellingsperiode kunnen de bezoekers op alle expositielocaties door middel van een stemkaart aangeven wie de publieksprijs moet winnen. De stemkaarten kunnen van woensdag 29 juni tot en met woensdag 6 juli worden ingeleverd in Het Langhuis aan de Goudsteeg 8 in Zwolle. Tijdens het eindfeest op donderdag 7 juli in Het Langhuis worden de winnaars bekendgemaakt en zijn er muzikale bijdrages van eindexamenkandidaten van het conservatorium van ArtEZ.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.