Volledig scherm

Elburg trekt 206.000 euro voor wijkontmoetingcentra

ELBURG - Het college van Elburg heeft een subsidie van 206.000 euro vastgesteld voor de doorontwikkeling van wijkontmoetingscentra.

Wethouder Willem Krooneman (CU) denkt dat de rol van wijkontmoetingcentra alleen maar belangrijker wordt: "“In de locaties Jeanne
d’Arc, Hart van Thornspic, Het Nieuwe Feithenhof, de Voord en gemeenschapscentrum Het Huiken ontvangen inwoners een breed aanbod. Het gaat om dagactiviteiten, zoals samen bewegen of elkaar ontmoeten. Hiermee voorkomen we vereenzaming bij kwetsbare inwoners. We zetten met deze activiteiten in op het vergroten van de kwaliteit van het leven.” Hij vindt dat de centra het vertrekpunt zijn van diverse hulpverlening. "Buurten, verenigingen, organisaties, ondernemers en het wijkgericht kan vanuit de centra verder ontwikkeld worden", aldus Krooneman. In Elburg s de coordinatie in handen van welzijnsinstelling Wiel. De ontwikkelt het programma in goed overleg met de gemeente en de betrokken organisaties.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.