Volledig scherm

Elke week een andere sport bij de Schoolsportclub

DEVENTER - Basisschoolkinderen vanaf groep 5 in Deventer kunnen dit jaar voor het eerst deelnemen aan de Schoolsportclub: elke week een andere sport doen, direct na schooltijd en dichtbij school.

Sportbedrijf Deventer biedt de Schoolsportclub aan in navolging van succes in andere steden en werkt hiervoor samen met sportverenigingen. Deelnemende kinderen krijgen bekende sporten voorgeschoteld, maar ook meer bijzondere sporten zoals freerunnen en boogschieten. Ook kunnen leden gratis meedoen aan sportevenementen zoals het tafeltennistoernooi en de IJsselloop.

Achterliggend doel van de Schoolsportclub is om op een laagdrempelige manier sporten te stimuleren en kinderen kennis te laten maken met allerlei verschillende sporten. De focus van het nieuwe initiatief ligt in wijken waarin door kinderen weinig gesport wordt.

De Schoolsportclub start maandag 7 november (voor kinderen uit groep 7 en 8) en dinsdag 8 november (voor de groepen 5 en 6). Kosten bedragen 75 euro per schooljaar, maar in de maand november kunnen kinderen gratis kennismaken. Ondersteuning door Stichting Leergeld is mogelijk. Opgave via sportieveschool@sportbedrijfdeventer.nl.