Volledig scherm

Energie besparen nu nog eenvoudiger op digitaal energieloket

LOCHEM - Energieloketlochem.nl biedt vanaf nu meer mogelijkheden aan bewoners die aan de slag willen met energiebesparing- en opwekking thuis.

Het is nu mogelijk een online huisscan te doen om te bepalen wat de beste energiebesparende maatregelen zijn en het is eenvoudig om in contact te komen met lokale bedrijven die werkzaamheden kunnen uitvoeren. Wethouder Trix van der Linden: ,,Veel inwoners willen best energiebesparende maatregelen nemen, maar weten vaak niet waar te beginnen. Energieloketlochem.nl biedt nu nog meer mogelijkheden om de eerste stappen te zetten. Naast dit digitale platform bieden we ook één uur gratis advies aan van een energiecoach. De drempel naar actie is nu echt zo laag mogelijk.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.