Volledig scherm

Erfstuk kosteloos laten taxeren bij Monuta Zutphen

ZUTPHEN - Monuta Zutphen houdt op zaterdag 5 november van 10.00 tot 14.00 uur een advies- en taxatiedag onder de titel ‘Tussen nu en nalatenschap’.

Bezoekers kunnen aan de Piet Heinstraat 31 in Zutphen kosteloos waardevolle voorwerpen laten taxeren en verkopen. Iedereen kan maximaal twee voorwerpen meenemen ter taxatie. Voor postzegels, munten en andere verzamelingen geldt dit niet.

,,Wij merkten dat nabestaanden vaak bijzondere erfstukken in huis krijgen. Maar vaak weten ze er niet zoveel over”, zegt uitvaartverzorger Gilbert Beijer. ,,Daarom zijn wij een samenwerking gestart met het Goudwisselkantoor. Zij kunnen meer vertellen over de achtergrond van het voorwerp. En tegelijkertijd kunnen zij de waarde bepalen en helpen bij de verkoop of een eventuele veiling.”

Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers voldoende tijd krijgen bij de taxatie, vraagt Monuta Zutphen aan geïnteresseerden om zich aan te melden, via 0507-512931 of monuta.nl/taxatiedag.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.