Volledig scherm

Eten uit de natuur bij De Koppel in Hardenberg

HARDENBERG - De IVN-gidsen Miriam Gerrits en Herman Hijink houden woensdag 17 augustus de workshop 'eten uit de natuur' bij De Koppel in Hardenberg.

"De natuur zit vol planten waar je zomaar lekker van kunt eten," aldus het duo. "We zijn niet meer gewend om als verzamelaars of jagers rond te trekken. We kopen ons voedsel gewoon in de supermarkt om de hoek. Toch kan je ook nu nog in de bermen, langs de waterkant, in het bos en in je achtertuin allerlei bloemen en planten omtoveren tot een heerlijk gerecht. Wat dacht je van 'romige brandnetel' of een 'rolletje vlierplezier'?"

De activiteit duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Informatie en opgave bij De Koppel via 0523-273388.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.