Volledig scherm

Europese subsidie voor Sallandse projecten

DEVENTER/SALLAND - Twee projecten in Salland ontvangen een eenmalige Europese LEADER-subsidie bedoeld voor versterking van het platteland.

Het betreft projecten van sportvereniging Helios in Deventer en ‘Wonen met de buren’ in Luttenberg.

Helios wil het sport- en beweegaanbod voor alle doelgroepen verdubbelen. Naast het voetbal komen er activiteiten gericht op gezondheid, vitaliteit, bewegen, gezonde voeding en integratie van mensen met een beperking.

Bij ‘Wonen met de buren’ gaat een groep Luttenbergers het voormalig bejaardencentrum Mariaoord omvormen tot een vitaal centrum voor senioren. Het Europese geld is bedoeld voor faciliteiten zoals een stilte- en ontmoetingsruimte, een steunpunt zorg, domotica-voorzieningen, een verbindingspad naar de dagbesteding bij Elckerlyc, de landschapstuin en duurzaamheidsmaatregelen.

Wie subsidie wil aanvragen voor een project dat bijdraagt aan ‘people, planet & profit’ in Salland, kan kijken op www.dekrachtvansalland.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.