Volledig scherm

Even piloot of stewardess zijn kan bij Aviodrome in Lelystad

LELYSTAD - In luchtvaart-themapark Aviodrome in Lelystad kunnen kinderen vanaf vrijdag ervaren hoe het is om piloot of stewardess te zijn.

Kinderen kunnen van tot en met zondag 28 augustus mee met een kinderrondleiding, waarin een piloot vertelt over zijn werk. De loop gaat langs bijzondere vliegtuigen, zoals een Boeing 747. Wie wil weten hoe het is om stewardess te zijn, kan elke dag een trolleytest doen. De kinderrondleiding start dagelijks om 15.00 uur en ook de trolleytest is elke dag behalve op zondag 14, maandag 15 en dinsdag 16 augustus. Het luchtvaart-themapark aan de Pelikaanweg 50 is tot en met zondag 4 september elke dag geopend. Meer informatie staat op www.aviodrome.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.