Volledig scherm

Excursie naar de eendenkooi in Ossenzijl

OSSENZIJL - Vanaf het Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl start woensdag 6 juli om 13.00 uur de excursie naar de eendenkooi.

De eendenkooi was vroeger de manier om eenden te vangen. Nu zijn het natuurgebieden die rijk zijn aan flora en fauna. De eenden die er verblijven worden niet meer opgegeten, maar enkel geringd en bekeken. Onder begeleiding van een natuurgids gaat de tocht per boot naar de eendenkooi waar de kooier vertelt over zijn vak. Aanmelden kan bij het Buitencentrum via 0561477272 of excursie-weerribben@staatsbosbeheer.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.