Klokjesgentiaan
Volledig scherm
Klokjesgentiaan © IVN Zutphen-Warnsveld

Excursie over de bloeiende heide

EEFDE - De Gorsselse Heide is een van de weinige natte heideterreinen in Nederland, met vennen, gagel en bijzondere planten zoals de klokjesgentiaan, die in augustus in bloei staat.

Tijdens een excursie op zondag 14 augustus kunnen bezoekers de bloeiende heide bewonderen en vertellen de gidsen over het ontstaan en beheer van het heidegebied. Ook laten ze de deelnemers ontdekken welke bijzondere planten en dieren er in deze voedselarme omgeving leven, zoals de moeraswolfsklauw.

Aanvang om 14.00 uur op de hoek Elzerdijk/Gerrit Slagmanstraat. De wandeling duurt twee uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info op www.ivn.nl/afdeling/zutphen-warnsveld.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.