Volledig scherm

Excursie van plantenwerkgroep IJsseldelta uit Kampen gaat naar waddeneiland Borkum

KAMPEN - Een excursie van de plantenwerkgroep van de Kamper natuurvereniging IJsseldelta gaat zondag 19 juni naar het Duitse waddeneiland Borkum.

Borkum, onderdeel van Nationaal Park Niedersächsisches Wattenmeer, kenmerkt zich door kwelders, uitgestrekte duingebieden en strandvlaktes. Hier is veel te zien als het gaat om planten, waardoor de excursie gehouden wordt. Vertrek is om 7.45 uur vanaf het Meeuwenplein in Kampen. De excursie duurt tot laat in de avond met een diner op Nederlandse bodem. Een identiteitskaart is noodzakelijk. De kosten van de dag worden verdeeld over het aantal deelnemers. Aanmelden voor de excursie kan voor 11 juni bij Niels Jeurink, telefoonnummer 038-3328741 of via njeurink@home.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.