Volledig scherm

Expositie Berkelkunstenaars

WARNSVELD - De Berkel, het Berkelgebied en zijn bewoners staan centraal op een expositie die zondag wordt geopend in De Overtuin.

Aanleiding is de publicatie van het tweetalige boek ‘Berkel. Mijn leven als rivier/ Mein Leben als Fluss’, geschreven door Doris Röckinghausen en vertaald door Sander Grootendorst uit Zutphen. Beeldend kunstenaars en dichters aan weerszijden van de grens hebben er een groot aandeel in, evenals de Duitse specialist in poëtische foto’s Martin Timm. De tentoonstelling, die al in Coesfeld te zien was, biedt een overzicht van de schilderijen, gedichten en foto’s uit het boek. De expositie is tot 7 juli te bezichtigen, de opening begint om 15 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.