Volledig scherm

Expositie DAK Lebuinuskerk

DEVENTER - De Deventer Amateur Kunstenaars (DAK) houdt van 7 tot 26 augustus de jaarlijkse overzichtstentoonstelling in de Lebuinuskerk.

De expositie bestaat uit schilderijen, tekeningen en keramiek. De schilderijen zijn gemaakt met behulp van krijt, houtskool, olieverf, aquarel of acryl, die qua stijl variëren van concreet-realistisch tot abstract of minimalistisch. De keramiek toont kunstige vormen en een knappe techniek. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag 11.00 uur tot 17.00 uur en tijdens de boekenmarkt op zondag 7 augustus.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.