Volledig scherm

Expositie met werk van Jurrie van der Heide in Gruithuis in Elburg

ELBURG - In het Gruithuis aan de Krommesteeg in Elburg is van donderdag 8 tot zaterdag 10 september tijdens het Botterweekend een expositie met schilderijen en tekeningen van Jurrie van der Heide te zien.

Van der Heide, die in februari op 88-jarige leeftijd overleed, staat bekend om zijn portretten van oud-vissers uit Elburg en de landschappen, stadsgezichten en botters die hij vastlegde. De expositie is op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur te zien, op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.