Volledig scherm

Fair voor de kerk in Genemuiden

GENEMUIDEN - De Family Fair wordt zaterdag 25 juni gehouden. Het is de achtste keer dat het evenement georganiseerd wordt om geld op te halen voor de kerk

Het thema is dit keer '112' en dus zullen er allerlei shows van hulpdiensten te zien zijn. De brandweer demonstreert bijvoorbeeld hoe ze iemand uit een autowrak knippen, blussen brand en doen een wedstrijdje spuitvoetbal. Ook trekken de brandweerlieden soms zogenaamde OGS-pakken aan die dienen ter bescherming voor gevaarlijke stoffen. Opnieuw komt weer de antieke brandweerauto uit Oldebroek die ook rondjes door Genemuiden gaat maken. Politie en stichting Wensambulance is ook aanwezig. Door Genemuiden rijdt een huifkar, jongeren kunnen spelen op de jungle stormbaan. Kleine kinderen kunnen spelen met grote legoblokken. De fair wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur op het kleine parkeerterrein voor de Bethelkerk aan de Bereklauw 1.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.