Volledig scherm

Farmstacle Run 2016, sportief ploeteren door de drek

HEINO - Sportief ploeteren door de drek, rennen over boerenerven en hindernissen overwinnen staan centraal tijdens de tweede editie van de Farmstacle Run Heino op zondag 16 juli.

Deelnemers passeren veel agrarische bedrijven zoals maneges, veehouderijen en akkerbouwbedrijven. Voor het eerst dit jaar kunnen kinderen zich inschrijven voor de Farmstacle Run 4Kids. De afstand bedraagt drie kilometer en de hindernissen zijn speciaal aangepast aan de leeftijd. De Heinose scholieren hebben tijdens de sportdag voor scholen deze eerste obstakels al mogen testen. Ook nieuw dit jaar is het speciaal ingerichte evenementen terrein ‘Het Boerenerf’. In het weiland dat tegenover de ingang van het sportpark van vv Heino ligt wordt het startschot gegeven en kunnen toeschouwers zien hoe de ‘stoere boeren’ de eerste obstakels nemen. ‘Het Boerenerf’ is tevens het finishterrein. Voordat deze in zicht is moeten deelnemers eerst het hoge finishobstakel overwinnen. Sportievelingen kunnen zich inschrijven via www.farmstaclerun.nl. Wie niet mee wil doen maar wel als vrijwilliger aan de slag wil kan zich ook aanmelden via dezelfde site.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.