Volledig scherm

Feestelijke heropening CBS de Bargeweide op 22 augustus

EEFDE - CBS de Bargeweide in Eefde wordt op maandag 22 augustus heropend.

De school start vanaf die datum met een nieuw onderwijsconcept. Hiervoor is de school in de zomervakantie aangepast aan de nieuwe manier van leren. Alle leerlingen, hun ouders en andere geïnteresseerden zijn tussen 8.15 en 9.15 uur welkom om gezamenlijk de school muzikaal te heropenen.
Het nieuwe onderwijsconcept waarmee de leerlingen van de Bargeweide van start gaan, gaat uit van de kracht en interesse van het kind zelf. Door hierbij aan te sluiten, leert elk kind op zijn eigen niveau. De kinderen leren en werken in units. Dit betekent dat ze samenwerken met kinderen die ook ouder of jonger kunnen zijn. Schoolleider Inge Langelaar: „De ruimtes op onze school zijn nu zó ingericht dat de kinderen op verschillende manieren en plekken kunnen leren. De leerlingen verplaatsen zich tijdens de schooldag door de unit: van bijvoorbeeld de rekenruimte naar het atelier.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.