Volledig scherm

Feestelijke uitreiking schuldhulpmaatjes in Heerde

HEERDE - Stichting Grip op de Knip heeft tien certificaten overhandigd aan inwoners van de gemeente Heerde die de opleiding tot schuldhulpmaatje hebben afgerond.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst ontvingen zij hun schuldhulpcertificaat uit handen van wethouder Jan Berkhoff. In zijn toespraak vroeg de wethouder vooral aandacht voor de goede samenwerking tussen de verschillende organisaties.

De schuldhulpmaatjes gaan aan de slag bij Stichting Grip op de knip in Heerde en zetten zich in voor het voorkomen en oplossen van financiële problemen bij particulieren. De stichting is begin 2016 opgericht en is breed gedragen door de kerken uit de vier dorpskernen Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld. Stichting Grip op de Knip is de plaatselijke uitwerking van het landelijke SchuldHulpMaatje en werd verwelkomd door de gemeente Heerde. Inmiddels staan er alweer vijf aspirant-maatjes klaar.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.