Volledig scherm

Festival De Oriënt trekt 2.000 bezoekers

DEVENTER - De tweede editie van Festival De Oriënt heeft afgelopen week zo’n 2.000 bezoekers getrokken.


Zowel de culturele activiteiten als de lezingen en workshops trokken geïnteresseerd en zeer betrokken publiek. Voor het eerst deed ook het Havenkwartier mee met lezingen, documentaires, concerten, reispresentaties en workshops op diverse locaties. De focus lag dit jaar op Iran, Syrië, Turkije en Palestina.

Festival De Oriënt legt verbindingen tussen onze westerse wereld en die van het Midden-Oosten. De koppeling met de jaarlijkse vredeweek geeft daarbij extra verdieping met onder meer de vredesweeklezing in samenwerking met Saxion Hogeschool en de stille tocht en stiltekring. Nieuw was ook de samenwerking met de Stichting Vrede voor Palestina met diverse activiteiten in Fooddock en theater TamTam.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.