Volledig scherm

Festiviteiten tijdens voorronde Tondense trekkerslep

TONDEN - Tijdens het oogstfeest in Tonden wordt zaterdag 27 augustus de trekkerslep gehouden. Er wordt gestreden in de standaard, sport en super-sport klasse.

Om zoveel mogelijk trekkers een kans te geven om op zaterdag mee te doen aan de wedstrijden worden op vrijdag 26 augustus, vanaf 19.00 uur, de voorrondes verreden in de standaard klassen. De wedstrijden vinden plaats aan de Hoevesteeg 3, de toegang is gratis. Kinderen kunnen vanaf 17.00 uur deelnemen aan een skelterrace, om 19.00 uur is er kinderdisco. Om 22.00 uur gaat de kinderdisco over in een live optreden van Bentertainment. Tussen de wedstrijden door geeft Thomas Weijenberg, beter bekend als Tommy Carving, demonstraties in hout sculpturen maken met de moterzaag.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.