Volledig scherm

Fietsen op Holterberg voor eigen goede doelen

DEVENTER/HOLTEN - Sportievelingen kunnen meefietsen tijdens de eerste IJsselvallei Challenge die op zaterdag 27 augustus wordt verreden over 60, 90 of 120 kilometer.

Uniek aan deze Challenge is dat deelnemers hun eigen goede doel bepalen waar de helft van hun sponsorbijdrage naartoe gaat. De rest gaat naar 3 andere goede doelen: Right to Play, Hospice De Winde en Stichting Bo Minnee. Samen met wielervereniging De Zwaluwen bedacht de Lionsclub een concept voor de IJsselvallei Challenge als alternatief voor de Alpe d’Huez. Bij dit laatste sportieve evenement moet een hoog bedrag aan sponsorgeld worden ingebracht om mee te mogen doen. Bij de IJsselvallei Challenge betalen deelnemers 80 euro om mee te rijden en geven ze zelf aan waar de helft van dat geld aan gedoneerd wordt. Er zijn 4 verschillende tochten die alle op de Holterberg verreden worden: De Finenzo-rit van 120 kilometer, de Van Wijnen-rit van 90 kilometer en de ABC Badkamer-rit van 50 tot 60 kilometer voor mountainbikers. Ook minder geoefende fietsers kunnen zich van hun sportieve kant laten zien in de Dikke Bandenrit van 60 kilometer. Inschrijven kan via: www.challenge.lionsijsselvallei.nl. Meer info via: www.lionschallenge.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.