Volledig scherm

Fietspad langs A6 in Emmeloord tijdelijk dicht voor aanleg van duurzame oever

EMMELOORD - Het fietspad in de bosstrook tussen de Muntweg en de Marknesserweg langs snelweg A6 in Emmeloord is vanaf maandag 10 oktober twee weken dicht voor de aanleg van een duurzame oever.

De oever, die bij de fietsbrug in het bos ligt, wordt verbreed, zodat het agrarisch gebied in de buurt bij een hoger waterpeil minder nat wordt. De houten fietsbrug wordt vervangen door een dam en er ontstaat een grote waterpartij met een eilandje. Dit eiland moet een broedgebied voor rietvogels en watervogels worden. De oever wordt zo ingericht dat ook bevers en Europese otters zich er thuisvoelen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.