Volledig scherm

Fietspad Maatgravendijk Zwolle afgesloten

ZWOLLE - Het fietspad aan de Maatgravendijk is tot en met zaterdag 30 juli afgesloten. Het fietspad, dat onderdeel is van Rondje Zwolle, krijgt beton.

In verband met de benodigde tijd tot het uitharden van het beton van circa drie weken, wordt het fietsverkeer gedurende deze periode omgeleid. Naar verwachting is het fietspad zaterdag 30 juli weer toegankelijk. De gemeente vervangt het rode asfalt van de fietspaden door beton. Voor de verkeersveiligheid blijft het rode asfalt op en rond de kruispunten en rotondes. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via het Kerkpad, Tobias Asserlaan, Nobelpad en omgekeerd. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.