Volledig scherm

Fietstocht in Zwolle over Rhijnvis Feith

ZWOLLE - ErUit houdt zondag 26 juni een fietstocht door Zwolle. Deze tocht staat in het teken van schrijver Rhijnvis Feith.

Tijdens de fietstocht krijgen deelnemers antwoord op de vragen als wie hij was, wat hij heeft nagelaten en hoe Zwolle er in zijn tijd uit zag. De start is om 13.30 uur op het Grote Kerkplein. Er wordt een stop gehouden bij zijn geboortehuis en er wordt een bezoek gebracht aan de Patriottenkamer in het Stedelijk Museum. Vervolgens gaat de tocht via de begraafplaats aan de Oude Meppelerstraatweg door naar Boschwijk. Dit is de buitenplaats waar Feith heeft gewoond en veel heeft geschreven. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.wijzijneruit.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.