Volledig scherm

Fietstocht vanuit Zuidwolde door het Vechtdal

ZUIDWOLDE/VECHTDAL - De stichting Boerderijen fietstocht 'maar dan anders' uit Zuidwolde houdt 27 juli een fietstocht die voornamelijk door het Vechtdal gaat. Niet alleen boerderijen, maar ook andere bedrijven zetten hun deuren open voor het publiek.


De start is tussen 09.00 en 12.00 bij zalencentrum Den Kaat aan Hoofdstraat 97 in Zuidwolde. De kinderroute van 25 kilometer gaat onder meer langs camping 't Reestdal en het Heuveltjesbosbad in Balkbrug.

De route van 40 kilometer heeft met het wolvarkensbedrijf van 'Oerboer' Janssen in Zuidwolde een bijzondere tussenstop. Daarnaast gaat de tocht onder meer langs de Bijenbergkapel in Noord Stegeren, de Uilenburght van het Drents Landschap in Oud Avereest, TBS kliniek Veldzicht in Balkbrug en de Ommerschans. Meedoen kost 3,50 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen. Bij de start zijn er tevens fietsen te huur. Deze fietsen dienen uiterlijk 25 juli gereserveerd te worden 0521-591326 of verhuur@reiber.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.