Volledig scherm

Fietsweek Deventer: iedereen in beweging

DEVENTER - De eerste editie van de Fietsweek Deventer wordt gehouden van 22 tot en met 28 oktober. Sportbedrijf Deventer wil met deze week iedereen in beweging krijgen.

Joost ten Bulte, manager Sportief Deventer: ,,We hopen dat deze Fietsweek Deventer de aftrap is voor 365 dagen fietsen per jaar. We zijn een samenwerking aangegaan met DRV De Zwaluwen, hierdoor stimuleren we
ook het structurele fietsen in georganiseerd verband.” Voor de jeugd zijn er wielerclinics en fietslessen. Er is een Ladies ride over de Holterberg, een ATB clinic voor G-renners en een Herfstrit. Deelname aan alle evenementen is kosteloos, aanmelden gewenst: Kijk daarvoor op www.fietsweekdeventer.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.