Volledig scherm

Film op de Brink toont twee Oscarwinnaars

DEVENTER - Ook dit jaar zijn op de Brink weer gratis films te bekijken. Een week eerder dan normaal; van 18 tot en met 20 augustus.

Dit heeft te maken met de Grote Kick-Off op 25 en 26 augustus op het Grote Kerkhof, met optredens van Typhoon en Bløf.
De twaalfde editie van Film op de Brink - georganiseerd door Filmhuis de Keizer en VVV Deventer - bestaat uit drie films: de Oscarwinnende Amy (documentaire over Amy Winehouse) en Spotlight (over een eigenwijze krantenredactie die een schandaal in de katholieke kerk blootlegt) en de Frans/Belgische hitkomedie Le Tout Nouveau, waarin God echt bestaat en met zijn vrouw en dochter in Brussel woont. De filmvertoningen op een groot doek voor de Waag beginnen alle drie de dagen om 21.30 uur. Stoelen staan klaar, maar het staat bezoekers vrij zelf een kleed of stoel mee te nemen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.