Volledig scherm

Financiële bijdrage voor tien maatschappelijke projecten in regio Zwolle

ZWOLLE - Tien lokale projecten hebben een financiële bijdrage ontvangen die ten goede zal komen aan versterking van de leefomgeving in de regio Zwolle.

Deze projecten ontvingen de bijdrage vanuit het Rabo Stimuleringsfonds. De commissie van dit fonds heeft een bijdrage toegekend aan CSV'28, Stichting Kamper Zeeverkenners Henk Brunt, Gymvereniging ZGV, Vrije School Michael, Stichting Benjamin Britten Orkesten, Zwolse Zangraad, Stadshaagse Samenbeleving, De Gift City, OBS Het Meerrijk en Stichting Kinderboerderijen Zwolle. Deze lokale project ontvingen een financiële bijdrage variërend van 500 tot 5000 euro.

Het Rabo Stimuleringsfonds verstrekt meerdere keren per jaar donaties aan projecten die de leefomgeving in de regio verstrekken. De voorwaarden en criteria zijn te vinden op www.rabobank.nl/ijsseldelta. Alle ingezonden aanvragen voor een financiële bijdrage worden voorgelegd aan de commissie van het stimuleringsfonds. Deze bestaat uit ledenraadsleden van Rabobank IJsseldelta.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.