Volledig scherm

Flevo-landschap houdt excursie in Gesteentetuin op Schokland en reservaat P. van der Lijn op Urk

URK/SCHOKLAND - Natuurbeheerder Flevo-landschap houdt zaterdag 6 augustus een excursie in de Gesteentetuin op Schokland en in geologisch reservaat P. van der Lijn op Urk.

Op Schokland is een inleiding van voorzitter Paul van Olm van de Nederlandse Geologische Vereniging (NGV) en een lunch. Hierna verplaatst de excursie zich naar het reservaat in het Urkerbos op Urk. Hier is een uitleg over geologische fenomenen, zoals zwerfstenen en gletsjerkrassen. Ook staat een bezoek aan het vissersmonument, met zicht op de Ommelebommelestien, op het programma. De excursie is van 11.00 tot 15.30 uur. Deelname is 7,50 voor leden van Flevo-landschap en 9,50 euro voor niet-leden. Aanmelden kan op www.flevo-landschap.nl/activiteiten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.