Volledig scherm

Flevolandse kick-off van skatewedstrijd Own The Spot in Lelystad

LELYSTAD - In het Zilverpark in Lelystad is zondag 26 juni de Flevolandse kick-off van de wedstrijd voor skateboarders, inline-skaters en BMX-rijders, Own The Spot.

Own The Spot is een skateparkparcours met obstakels dat jongeren moet interesseren voor skaten en scholieren uit de Flevolanse gemeenten met elkaar in contact laat komen. Het skate-event is opgezet door Sportservice Flevoland, de plaatselijke welzijnsorganisaties en de provincie Flevoland. Tijdens de wedstrijd zijn er twee categorieën: youngsters (tot en met 15 jaar) en adults (vanaf 16 jaar) die onderling in hun klasse strijden. De kick-off in Lelystad begint om 12.00 uur. Er is een hapje, een drankje en er is onder meer muziek van deejays Witold Kush, Young Cle en EvertMayn. Na Lelystad wordt Own The Spot op zondag 3 juli om 12.00 uur aan De Greente in Swifterbant gehouden, op zondag 10 juli om 12.00 uur in het skatepark aan de Scandinaviëlaan in Emmeloord en op zaterdag 3 september om 12.00 uur in het Wilhelminapark op Urk. Deelname aan het evenement is gratis. De finale is zondag 11 september om 12.00 uur aan de Evenaar in Almere. Wie als eerste, tweede of derde eindigt, kan een deel van de prijzenpot van 1000 euro tegemoet zien.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.